EFT Relatietherapie helpt jullie
samen de verbinding te herstellen en verdiepen!
In 8 logische stappen kun je zo samen werken aan knelpunten die in veel relaties voorkomen, zoals:Â
- Samen herstellen van ontwrichtende gebeurtenissen.
- Communiceren zonder explosies of juist pijnlijke stiltes
- Begrip voor elkaar ipv gelijk halen
- Einde aan het winnaar-verliezer gevoel
- De relatie als bron van verbinding in plaats van eenzaamheid
- Liefde, vertrouwen, verbinding en weer zin in de toekomst samen.
Wie ben ik?
Gewoon een mens, net als jij. Met kracht én kwetsbaarheid. Gevoelig en ook direct. Geïntrigeerd door hoe sterk de verbinding met iemand kan voelen en hoe ver weg het soms ook weer lijkt.
Als je met mij een traject instapt, dan krijg je mijn professionele ik én mijn persoon:
-Een brede achtergrond aan opleidingen een methodiekenÂ
-gevoel, intuïtie en een groot inlevingsvermogen in beide kanten. Handig, want dat is vaak precies wat jullie niet meer lukt.
-groot vertrouwen in de kracht en creativiteit van mensen om hun eigen oplossing te vinden.
-werk ‘licht’ als het kan, en stevig en ‘diep’ als dat nodig is. Ik draai niet om de pijnpunten heen, maar ben wel zorgvuldig.
De twee vragen die partners in relatieproblemen (onbewust) het meest bezighouden:
1. Ben je er wel echt voor mij? (Telkens als ik je nodig heb, ben je er niet)
2. Ben ik wel goed genoeg voor jou? (Het lijkt wel of je me de hele tijd laat weten dat ik niet-ok ben)
Samen kom je er niet meer uit.
Relatiebegeleiding helpt je om hier weer tot elkaar te komen. De verbinding herstellen, de toegangsdeuren naar liefde weer te leren openen.
Niet vanuit het idee dat er één schuldige is, of dat jullie tot nu toe iets verkeerd doen.
Vanuit wat we inmiddels weten over hoe relaties ‘werken’ is het heel logisch dat partners in relatieproblemen terechtkomen. In je relatie ben je namelijk het meest kwetsbaar. Je relatie brengt je (onbewust) terug naar je eigen kwetsbaarheid en de behoefte aan liefde voelen. Als daar iets in gebeurt met degene die je het meest liefhebt, dan kom je in opstand of vertwijfeling.
Omdat je partner vanaf dit moment juist spanning bij je oproept, waar je eigenlijk nabijheid en verbinding wilt voelen, is het lastig om hier met z’n tweeën uit te komen. Je wordt eigenlijk continue getriggered door elkaar, zonder dat je dat wil.
Daar kan relatiebegeleiding bij helpen.
Met iemand erbij lukt het wel de rust bewaren, onpartijdig, julie helpen je open te stellen voor de ander en een liefdestaal ontwikkelen samen waarin je elkaar niet langer kwijtraakt, maar telkens terugvindt.
De meest voorkomende dynamieken in relaties:
Een relatie waarin je de verbinding weer voelt,
de liefde weer stroomt
en een veilig fundament voor de toekomst gelegd is.
Niels heeft de gave om precies dat te observeren en terug te geven wat er nodig is om dichter bij elkaar te komen en elkaar beter te begrijpen. Met zijn humor en open blik hebben we zijn sessies als zeer prettig en kundig ervaren.
Dank voor alles!
Ik ben je uiterst dankbaar voor je hulp in moeilijke tijden. Toen ik je belde zei je direct ‘Ja’ en dat was in mijn ogen precies op het juiste moment. Je kan je heel goed in allebei onze standpunten inleven, en daardoor veel verduidelijken voor de ander. Ook door oefeningen die je gaf zijn wij nu dichter bij elkaar gekomen en is de relatie weer fijn. Er is veel veranderd, dat hebben we zelf gedaan, maar zonder jou weet ik niet of dit ook gelukt zou zijn.
Ontzettend bedankt!
Niels kan erg goed gesprekken en/of verhalen analyseren. Hij gaat naar de kern om ons te laten zien wat er achter gedragingen en uitingen schuilt en heeft ons erg geholpen af te gaan op onderliggende emoties in plaats van wat er daadwerkelijk gezegd wordt.
Daarnaast was het voor ons ook belangrijk met iemand in gesprek te gaan die LGBTQ+Â als normaal beschouwt. We hebben ons erg op ons gemak gevoeld bij Niels.
Er is rust en ruimte om alles te zeggen. Daar waar je woorden inslikt, staat Niels stil om je alsnog uit te laten spreken. Hij creëert een veilige sfeer vanuit oprechte betrokkenheid. Uiteraard zijn er ook momenten van ongemak, maar dat is vooral omdat je samen moet wennen aan de situatie en het type gesprekken. Ten minste, voor ons is dit geen dagelijkse kost.
Dat ongemak moet je aanvaarden om er sterker uit te komen.
Wij zijn bij Niels gekomen op het moment dat het erg slecht ging met onze relatie. Niels heeft ons geholpen om beter te communiceren en om elkaar beter te leren begrijpen. Langzaam maar zeker is hierdoor het vertrouwen terug gekomen waardoor we elkaar vaker het ‘voordeel van de twijfel’ geven en ruzies uit onbegrip niet meer nodig zijn. We hebben geleerd om op een gezonde manier te discussiëren.
De lichtheid in onze relatie is terug. Hier ben ik erg dankbaar voor.
Door Niels heb ik mij heel kwetsbaar kunnen opstellen (meer dan bij mijn voormalig psycholoog) en zodoende heb ik enorm veel geleerd over mijn eigen denkwijzen. Niels heeft mij zeer goed en geduldig begeleid, op een heel vriendelijke maar ook doeltreffende manier.
Ik ben hem eeuwig dankbaar voor het inzicht wat ik heb gekregen en ben een rijkere versie van mezelf geworden door hem.
Niels heeft onze liefde weer luchtiger gemaakt, na een periode waarin we vastzaten en elkaar een beetje kwijt waren. We hebben veel gehad aan Niels’ scherpe observaties, de praktische aanbevelingen en de rustige manier waarop hij ons hielp om weer beter met elkaar te praten.
Toen we begonnen, twijfelden we of relatietherapie iets voor ons zou zijn, maar nu zijn we heel blij met wat het ons gebracht heeft.Â
Ik wil je bedanken voor je vakkundige en betrokken begeleiding bij onze relatieproblemen. We waren tamelijk radeloos toen we contact met je zochten. In de maanden erna zijn Saskia en ik elkaar een stuk meer naderbij gekomen. We hebben geleerd meer begrip te hebben voor elkaars zienswijze. We hebben ook geleerd om echt in contact te zijn met elkaar. Je hebt ons geholpen om onszelf te openen naar elkaar. Daar ben ik je dankbaar voor!
Wat is EFT Relatietherapie?
EFT staat voor Emotionally Focused Therapy.
Emoties zijn belangrijk in EFT. Als de verbinding met je liefdespartner weg lijkt te vallen kom je in automatische emotionele reacties die heel heftig zijn. Maar hoe je daarop reageert is vaak juist weer een trigger voor de andere partner.
Gevolg: een terugkerende cirkel van ruzie, verwijdering, op eieren lopen en kilte.
EFT leert je om je eigen en elkaars emoties en behoeften veel beter te herkennen. Vervolgens leer je om met elkaar een ander soort gesprek te voeren.
Effect: Een relatie die open, eerlijk, liefdevol, en verbonden is. Zonder no-go areas of op eieren lopen, of je alleen voelen.
Effectiviteit van EFT relatietherapie.
EFT gaat verder waar vroeger het einde was van relatietherapie. EFT gaat niet op de inhoud van jullie ruzies in, maar op de gevoelens die meespelen en de manier waarop een ruzie zich ontvouwt. Als je op dat niveau beter leert om elkaar weer terug te vinden, dan verdwijnen al die dagelijkse conflictpunten.
Het gaat daar namelijk niet over. De conflicten gaat niet over de inhoud, maar over het gevoel dat het conflict met je partner bij jou oproept.
Verder is het model zo ver doorontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, dat we precies weten wat de ingrediënten in de begeleiding zijn die het verschil maken voor mensen in relatiestress.
Een tipje van de sluier: Je wilt naar elkaar Toegankelijk, Responsief en Betrokken zijn. Maar dat is soms nog niet zo makkelijk als het klinkt.
Fasen in EFT relatietherapie:
Relatiebegeleiding op basis van EFT werkt zo goed, onder andere omdat heel veel bekend is over welke stappen jullie samen het best kunnen doorlopen voor een goed resultaat.
Er zijn drie fasen in het traject die elkaar logisch opvolgen. Tijdens een relatietraject zul je deze ook gaan herkennen.
Hieronder alvast een toelichting op de drie fasen die jullie tijdens een traject zullen doorlopen.
Fase 1
Helderheid over jullie dynamiek en meer begrip en compassie voor jezelf en elkaar.
Waarschijnlijk kom je voor relatiebegeleiding omdat jullie telkens met elkaar in gedoe belanden. Daarbij voelen jullie waarschijnlijk allebei frustratie, irritatie, eenzaamheid of verdriet. In deze eerste fase onderzoeken we wat jullie doelen voor het traject zijn.
Daarna kijken we waar de conflicten of het gedoe over gaat. Aan de hand van concrete dagelijkse voorbeelden krijgen jullie zicht op wat er bijna automatisch gebeurt, hoe je elkaar triggert.
Omdat we kijken vanuit de bril van de hechtingstheorie zijn vrijwel alle reacties van beide partijen volkomen begrijpelijk en wordt het voor jullie ook logisch hoe de zaak telkens escaleert.
De laaste stap in deze fase gaat over bij elkaar leren zien welke meer kwetsbare gevoelens er onder het gedoe zitten. Van daaruit gaan jullie thuis herkennen waar je te snel op elkaar reageert en leren jullie om niet meer in het cirkeltje te stappen.
Als dat steeds beter lukt, maken we de overstap naar fase 2.
Fase 2
Leren van nieuwe manieren van op elkaar reageren en verbinden.
In deze fase gaan we veel meer werken met de onderliggende gevoelens.
Dit zijn vaak gevoelens die in de relatie niet zo’n plek hebben gekregen en die soms al van kinds af aan niet zo bekend zijn.
We oefenen met deze geblokkeerde behoeften en gevoelens erkennen en toe-eigenen en naar elkaar uiten.
Dit is de fase waarin je elkaar veel beter dan hiervoor leert kennen, waarin er verdieping in de relatie kan ontstaan. Je legt hier als het ware een fundament voor de toekomst samen.
Fase 3
Verstevigen van de veilige basis en vol vertrouwen samen verder zonder begeleiding.
Fase 3 is de afsluitende fase.
Daarin verstevigen we de basis die jullie samen hebben gelegd voor de relatie.
Jullie zijn in staat om meer op elkaar te reageren vanuit toegankelijkheid en responsiviteit naar elkaar.
De relatie wordt voor jullie een veilige basis van waaruit het makkelijker wordt om de rest van jullie leven aan te gaan.
We onderzoeken hier nog wat er thuis nodig is om zonder begeleiding verder te gaan.
En in deze fase is er ruimte om nieuwe oplossingen voor oude conflicten te laten ontstaan. Ik zeg expres ‘laten ontstaan’, want omdat jullie elkaar niet meer triggeren, wordt het veel makkelijker om praktische problemen en knelpunten samen op te lossen.
En dan laat ik jullie vol vertrouwen los:)
Relatieproblemen bekijken vanuit de bril van veiligheid en vertrouwen.
Bewezen effectief, kortdurend en zeer laag terugvalpercentage.
Ja, we willen in gesprek! Welke keuze hebben we?
Introductiesessie
33% korting!- Geen hapsnap superkorte introductie met een verkooppraatje.
- Maar een volle sessie tijd voor jullie beiden. Ik neem jullie mee in hoe ik werk met stellen.
- Als jullie enthousiast en hoopvol worden, dan plannen we meteen vervolgafspraken. Als het eenmalig is, dan help ik jullie met zoeken naar een beter passende therapeut in mijn netwerk.
Online kennismaking (30")
GRATIS indien traject volgt- Soms is het handiger om even snel online kennis te maken in plaats van een volledige sessie te plannen. Een druk leven, lastige agenda’s, twijfel wat betreft de tijdsinvestering. Daar heb ik alle begrip voor.
- In de online kennismaking hebben we kort de tijd om even te proeven. Het is voldoende om te bepalen of er een klik is en om in te schatten of het traject geschikt is voor jullie.
- De kennismaking kost € 35. Mocht een traject volgen, dan krijg je dit bedrag als korting op de eerste volledige factuur!
De goede start
- Na de kennismaking: Samen uitzoeken waar jullie in vastlopen.
- Hechtings- en emotiebril leren hanteren om te herkennen wat er nog allemaal meespeelt.
- Het oude patroon doorbreken en vertrouwen opbouwen.
- Na ‘de goede start’ is de rust teruggekeerd in je relatie, de kans is groot dat je daarna nog wel verder wilt werken aan duurzaamheid.
Ja, wij willen op een nieuwe manier naar onze relatie kijken, bouwen aan verbinding,
ontdekken waar de liefde weer wil stromen.
Plan hieronder de kennismaking in.
Veelgestelde vragen
Hoe weet ik nou of dit echt werkt?
De relatietherapievorm die ik inzet, EFT, geldt tegenwoordig als de ‘gouden standaard’ voor relatiebegeleiding. Dat is omdat er zoveel onderzoek is gedaan naar de effectiviteit, op de korte maar ook op de lange termijn. Daarbij kan ik natuurlijk niet beloven dat jullie bij elkaar blijven door de begeleiding. mochten jullie toch besluiten uit elkaar te gaan, dan ben je wel veel meer in staat om dat besluit weloverwogen en zonder wrok en schuld te nemen.