plaatje

Ervaar je nog steeds stress en spanning, terwijl vanuit je hoofd best weet hoe je hiermee om moet gaan? 

Ik help je te onderzoeken hoe je weer regie kunt krijgen over je eigen leven en en hoe je kunt vertrouwen op je gevoel, waardoor je je eindelijk wat meer rust krijgt en  beter voor jezelf kunt kiezen.  

ja, dat wil ik wel!

Ingrijpende gebeurtenissen geven je al een langere tijd stress, dat weet je best. Maar het aanpakken van je patronen in de praktijk, dat is nog best een dingetje..

Stress.. Wie heeft het niet, zou je zeggen? Een beetje stress is best normaal, maar wellicht herken je dat ingrijpende gebeurtenissen ervoor gezorgd hebben dat je leven behoorlijk op zijn kop staat, door bijvoorbeeld een relatiebreuk, een vechtscheiding, ontslag, ziekte of overlijden…. In alle gevallen heeft een langere periode van stress grote invloed op je leven:

  • Je voelt je soms alleen en onbegrepen. Anderen zeggen dat ze wel snappen hoe je je voelt, maar toch voel je je regelmatig niet gesteund. Dit maakt je opstandig en regelmatig denk je dingen als “laat maar, ik doe het wel weer zelf!”. Regelmatig reageer je frustraties af op de mensen die het beste bij je passen. Je wil diep in jezelf wel geholpen worden en hebt behoefte aan geborgenheid, maar je weet niet goed hoe.
  • Je nieuwsgierigheid, speelsheid en interesse in de dingen is aan het verminderen. Zelfs de leuke dingen zijn niet meer leuk. Je bent regelmatig moe en bent gewoon al blij als je even “niks” moet. Leuke dingen voelen als een verplichting. Tegelijk voel je je ook weer een aansteller, wat er toch nog regelmatig voor zorgt dat je over je grens gaat en toch maar “ja” zegt. Je vindt het stiekem best verdrietig dat je nergens echt meer blij van wordt.
  • Je gaat twijfelen aan je eigen oordeel, hebt moeite met heldere keuzes maken, bijvoorbeeld in je relaties. Grenzen stellen is je thema en je maakt vaak keuzes die anderen gelukkig maken, maar je loopt jezelf regelmatig voorbij. Je bent je al heel bewust van je wat er gebeurt, maar toch lukt het je niet om het te veranderen. 
  • Je voelt je “leeg” en alles voelt vlak. Emoties zijn er niet echt meer, of juist soms heel extreem. Op de voorgrond is altijd weer dat opgejaagde gevoel wat maar niet weg gaat. Dat gevoel dat je altijd maar door moet gaan. Tegelijk voel je ook een onbestemd gevoel. Misschien oud verdriet dat nog niet goed genoeg een plekje heeft gehad? Je hebt niet echt tijd om er echt naar te luisteren en negeert het dus maar.
  • Je voelt je moe en futloos en dit gaat ten koste van de relatie met je partner, je kinderen en met diegene die het dichtste bij je staan. Dat maakt je verdrietig, maar je hebt eigenlijk gewoon genoeg aan jezelf en kunt anderen er niet bij hebben.

Dit is allemaal niet echt een verrassing voor je. Je kent jezelf al behoorlijk goed. Hebt al veel aan jezelf gewerkt. Je hebt al veel boeken gelezen, therapeuten bezocht, goede dialogen met jezelf gevoerd. Je komt steeds een stapje dieper bij jezelf, maar nu ben je weer klaar voor een volgende stap. En daar help ik je graag mee!

Wil jij een leven waarin je helderheid hebt over jezelf? Stapje voor stapje alle lagen afpellen, zodat je weer liefdevol kunt verbinden met jezelf, je partner en kinderen? Je werk met plezier en energie kunt oppakken?

Ik help je graag verder!

Hoe kun je bij jezelf blijven, in een maatschappij waar zoveel van je verwacht wordt?

Lees mijn artikelen voor waardevolle, toepasbare informatie over zaken die jij in jouw leven tegenkomt. Ik leer je om weer in verbinding te komen met je gevoel. Ik beloof je dat we echt de diepte in gaan, en dat ik je inspireer om jouw eigen overtuigingen te onderzoeken.

Wat anderen over mij zeggen:

Niels kan heel goed luisteren en heeft een fijne manier van vragen stellen. Hij is scherp in het onderscheid tussen wat echte vragen zijn en wat de ruis is.

Door twee heel verschillende sessies ben ik in een fijner contact met mijn zoon gekomen. Dat is voor mij heel waardevol omdat dat mij ook meer zekerheid geeft op mijn werk waar ik ook met kinderen werk. Ik vind zijn onderzoekende benadering heel sterk.

Margreet

docent, Amsterdam

De kracht van het traject voor mij zat in het ervaren, niet alleen erover praten. Door het te ervaren is een deel van mijn bewustzijn aangesproken dat nu al anders functioneert dan vóór het traject. Hester

adviseur en projectleider, Gemeente Amsterdam

Samen onderzoeken we hoe je stapje voor stapje een volgende laag kunt afpellen, op de weg naar jezelf. 

Ik ben Niels, een man, een vader, een co-ouder, een zoon, een buitenmens. En natuurlijk ben ik nog veel meer.

Het is mijn passie om mensen te leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen, thuis, in relaties en op het werk. Om ze te leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze zich continu verliezen. Zonder stress of spanning of kritische stemmetjes in je hoofd. 

En ik herken mezelf ook in jou. Stress rond relaties en werk… Mezelf continu aanpassen… Altijd “ja” zeggen tegen anderen, en mezelf vergeten. Mijn gevoeligheid zorgde ervoor dat ik ging pleasen en mezelf voorbij liep, tot ik geen idee meer had wie ikzelf nou was. Dat was de start van mijn eigen zoektocht… 

Na veel laagjes afpellen, weet ik steeds beter wie ik ben en wat ik wil. In de praktijk kwam ik erachter dat ik vanuit mijn hoofd wel wist wat ik moest doen om patronen te doorbreken, maar dat dat in de praktijk behoorlijk lastig was. Hardnekkige patronen zorgden ervoor dat ik mijn overlevingsmechanismes in stand hield. Dat mijn hoofd het vaak won van mijn gevoel. Het antwoord voor mij: het echt in contact komen met mijn gevoel. Continu weer lagen afpellen en de diepte in. Mijn eigen pijnstukken aankijken en hier verantwoordelijkheid voor nemen. Ik weet dat jij al aan jezelf werkt, en dat je dus geen behoefte hebt aan oppervlakkige informatie en aan een quick fix.

Ik onderzoek graag hoe jij dichtbij jezelf kunt blijven, als de wereld om jou heen veel van je vraagt. 

Wil je stoppen met jezelf wegcijferen? Minder piekeren?

Zorgen dat je goed voor jezelf zorgt, zodat je ook goed voor anderen kunt zorgen?

Maak kans op een gratis sessie met me:

Ik vind het belangrijk dat je op de kwaliteit van mijn werk kunt vertrouwen. Ik ben dan ook aangesloten bij de landelijke orde van beroepscoaches, de NOBCO. Ik ben geaccrediteerd coach op practitioner niveau via de EMCC.Uiteraard respecteer ik de ethische code van mijn vakgebied. Klik op de logo’s hieronder voor meer informatie.

Ik ben zelfstandig, maar niet alleen. Ik werk samen met, en heb me aangesloten bij verschillende organisaties en samenwerkingsverbanden.
Leuk als je hier even verderkijkt!

In de bloei van mijn professionele carrière, na een tweejarig traineeship afgerond te hebben, begon ik bij Niels aan een coachingstraject van zo’n 6 gesprekken. Patronen in mijn gedrag (karaktertrekken) die me dwars zaten en mij het gevoel gaven mijn zakelijke groei te remmen heb ik, gekatalyseerd door de gesprekken met Niels, geleidelijk maar snel weten te overwinnen. Niels stelt open vragen en weet vervolgens uit hele verhalen precies die dingen te filteren waar het gesprek over moet gaan. Daarbij maakt hij gebruik van oefeningen en methodieken en voelt hij heel goed aan wat voor jou wel en niet werkt. Een coachingstraject bij Niels maakt je bewust van patronen in je gedrag en helpt je die in je voordeel aan te wenden of juist te overwinnen. Ik zou het dan ook iedereen aanraden!

Marek Kruszel

projectleider, Utrecht

Volg mij op Social Media

Wil je niets missen van alles wat ik deel, like dan mijn Facebook pagina!