plaatje
Brainspotting Therapie Amsterdam

Brainspotting

Waar we kijken beïnvloed hoe we ons voelen’ is een uitspraak van Dr. David Grand, de ‘ontdekker’ van Brainspotting.

Brainspotting is een vrij jonge, maar heel effectieve vorm van begeleiding bij het transformeren van blokkades en trauma’s. Brainspotting richt zich niet op het analyseren en begrijpen van wat er speelt. Het richt zich op de werking en verwerking in die gebieden van je hersenen waar de blokkade zit.

Brainspotting zet moderne kennis uit de neurowetenschap in.  Én brainspotting is gebaseerd op de samenwerking en afstemming (atunement) tussen cliënt en begeleider. Daarin past het perfect binnen mijn praktijk.

  • verwerking van traumatische gebeurtenissen

  • angsten opruimen

  • loslaten wat je niet meer dient

  • blokkades tussen jou en je doel opruimen

  • verwerken van verlies

  • vertrouwen op signalen van je lichaam.

“[Brainspotting zet een] diepgaand integrerend en helend proces in de hersenen in werking. […] Brainspotting ontmantelt het trauma, het symptoom, de lichamelijke pijn en de disfunctionele overtuigingen die steeds maar terug lijken te keren. ” Marie-José Boon

brainspotting therapie

Hoe het werkt:

We onderzoeken samen wat er speelt. Dat kan iets zijn dat je wilt verwerken, iets waar je moeite mee hebt, of iets waar je een blokkade op voelt. Het kan ook iets zijn dat wilt bereiken, maar wat je niet goed lukt. We zoeken de ‘brainspot’ op, in combinatie met het gevoel dat bij je ervaring hoort. Een ‘brainspot’ is de positie van je ogen waarbij je in jezelf de meeste lading/energie voelt bij datgene wat je inbrengt.

Op de één of andere manier bereik je zo de plek in je hersenen waar de blokkade zit. Het brein gaat, door deze stimulering van de brainspot, zelf aan de slag met verwerken van alles dat erbij hoort. Hierin werken we samen. Je bent hier als cliënt volledig bewust (mindfull) bij aanwezig, en kunt benoemen wat je merkt, bv herinneringen, fysieke gevoelens, woorden, beelden.

Als je brein uitverwerkt is, merk je dat de spanning rond het thema verdwenen is. Dan is deze blokkade opgeruimd en kun je weer verder zonder spanning rond dit thema.

Dus geen gegraaf in het verleden met allerlei en eindeloze theorieën en oplossingen vanuit het hoofd maar lichaams,- en ervaringsgericht! Niels biedt ruimte en bedding voor doorvoelen met het hele lichaam, daarbij blijven en er eigendom over nemen. Er wordt tijd genomen voor dieper voelen en dat is waar ik naar op zoek was, zo ben ik stapje voor stapje meer in staat mezelf helemaal te omarmen. AHO!
Rutger Paets, Hilversum

Ja, ik wil graag graag een Brainspotting sessie boeken!

13 + 3 =

De bovenstaande gegevens gebruik ik om een afspraak met je te plannen en om contact met je op te nemen. Ik houd mij aan de privacyverklaring zoals je deze hier kunt vinden.