plaatje

Houd me Vast: dé APK voor je relatie!

EFT Relatietherapie, in een light variant

De Houd me Vast cursus is een kortdurend programma voor stellen. De cursus is gebaseerd op dezelfde wetenschappelijk onderbouwde theorieën als EFT relatietherapie.

Met het volgen van een Houd me Vast cursus investeren jullie in een relatie met meer verbinding met elkaar.

De cursus heeft een heldere opbouw en naast de bijeenkomsten werken jullie thuis verder met behulp van een werkboek, huiswerkopdrachten en een videoportal.

Je zou kunnen zeggen dat de Houd me Vast cursus een soort ‘lightversie’ is van EFT relatietherapie. Het proces is hetzelfde, alleen loop je er veel sneller doorheen. 

EFT therapie amsterdam
Houd me Vast trainer Niels van Santen

Wie geeft de training?

Optie 1: Jullie sluiten je aan bij de cursus die ik met mijn collega Wilma Ferwerda van echt-verbinden heb staan voor komend najaar. (voor data zie onderaan)
Optie 2: Ik plan de cursus speciaal voor jullie in. Dan geef ik de cursus in mijn eentje.

Dus je krijgt mij (Niels) in ieder geval. “In het werken met relaties vanuit EFT komt alles waar ik tot nu toe in ben opgeleid bij elkaar: Het werken met gevoelens en emoties, het werken met kwetsbaarheid. Maar ook het besef dat mensen door goed contact met hun lichamelijke ervaring veel meer grip kunnen krijgen op hun eigen leven. En wat super dankbaar aan dit werk is, is dat je de verandering bij stellen direct ziet ontstaan.”

Wilma heeft al jaren een praktijk in Haarlem waar zij veel stellen begeleidt; ‘Ik ben ontzettend enthousiast over de opbouw en de inhoud van deze training. Door de vaste structuur, het meekijken met anderen (in de filmpjes, maar ook in de groep) en door het huiswerk leer je in een korte tijd, heel intensief, waar het precies om gaat en hoe dat om te draaien.’

Houd me Vast trainer Wilma Ferwerda

Is dit wat voor ons?

Willen jullie je relatie een boost geven? Is de sprankeling weg? Zijn jullie elkaar in de loop der jaren een beetje kwijtgeraakt? Of willen jullie leren hoe jullie ruzies kunnen stoppen?

De Houd me Vast-cursus is voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie. Wanneer jullie je band willen verdiepen of verstevigen is deze cursus echt iets voor jullie.

Houd me Vast is erg geschikt voor stellen waarbij de relatieproblemen niet zo groot zijn, maar die wel het beste uit hun relatie willen halen.

Ook kun je het programma gebruiken als eerste stap voorafgaand aan EFT-relatietherapie of juist ter afsluiting.

 

Niels van Santen relatietherapie Amsterdam

De twee vragen die partners in relatieproblemen (onbewust) het meest bezighouden:

1. Ben je er wel echt voor mij? (Telkens als ik je nodig heb, ben je er niet)

2. Ben ik wel goed genoeg voor jou? (Het lijkt wel of je me de hele tijd laat weten dat ik niet-ok ben)

Wat anderen over de training zeggen:

De training ‘Hou me vast’ wil ik iedereen aanraden die graag zijn/haar relatie wil redden, of naar een hoger plan wil brengen. Je krijgt handvatten om op een andere manier met elkaar om te gaan. Het werkt echt heel goed. Bij Wilma en Niels ben je in heel goede en veilige handen. Ze zijn zorgvuldig en warm.

Dat we samen met drie andere stellen waren bleek  eigenlijk helemaal niet erg, het voegde eerder wat toe.

Marga

Je wil dit niet missen; met volle aandacht de diepere lagen te verkennen van soms ogenschijnlijk oppervakkige issues!

Nicole

Bij de komst van onze zoon merkte we dat onze relatie een ‘kleine beurt’ nodig had. Communiceren en er voor elkaar zijn is echt anders als je ineens voor een ander moet zorgen en daardoor minder tijd hebt voor elkaar.

We hebben geleerd om dichter bij ons gevoel te blijven en constructiever onze ruzies te kunnen doorgronden, maar vooral dat we vaker opzoek zijn naar een knuffel en toenadering in plaats van het nutteloos winnen van een ruzie.

Wilma en Niels zijn als team fijn om van te leren en hebben ons veel handvaten en tips gegeven over hoe we er weer meer voor onze relatie kunnen zijn.

Anoniem

Zeer prettige en nuttige training die helpt elkaar beter te begrijpen, dichter bij elkaar te komen en die helpt om patronen die je samen hebt te doorbreken. Fijn om dit met meerdere stellen te doen, je herkent veel van elkaar. Prettige afwisseling van “theorie” en oefeningen doen. Prima begeleid door Wilma en Niels.

Ruben

Fijne training, Wilma en Niels creëren een ongedwongen sfeer waarin het mogelijk is om jezelf te zijn en het een en ander te delen. Humor en serieuze aangelegenheden wisselen elkaar af. Aan het einde van de training heb je de tools in handen om dingen anders te doen, en weet je waarde knelpunten liggen.  Je krijgt inzicht in wat je aan het doen bent en hoe het ook anders kan. Het is dan nog wel de kunst om het ook daadwerkelijk toe te passen.

Anoniem

Niels van Santen relatietherapie Amsterdam

Vertel ons eens wat meer over de opbouw?

Er zijn dus twee opties:

1. Jullie sluiten je aan bij de eerstkomende geplande groepstraining in het najaar. Deze training bestaat uit uit 3 zaterdagochtenden van 4 uur. Daarnaast is er één relatiesessie uitsluitend voor jullie op een zelf te bepalen moment tussen dag 2 en 3. We denken dat dit deel van de training daardoor effectiever wordt.

2. Ik plan met jullie je individuele training. Dan bestaat de training uit 8 bijeenkomsten van 1.5 uur.

Een bijeenkomst bestaat voor een gedeelte uit presentatie met bijvoorbeeld videomateriaal. Daarnaast instructie over één specifiek onderdeel vanuit het gedachtengoed van EFT relatietherapie. En een belangrijk onderdeel is om met elkaar in gesprek te gaan op basis van het materiaal en de uitleg over het gedachtengoed.

Tussen de bijeenkomsten door is het belangrijk dat jullie wat tijd maken voor het blijven werken aan de relatie. Zo haal je het beste rendement uit deze investering. In de drukke levens die iedereen heeft, werkt het het best om hiervoor met elkaar een afspraak in jullie agenda te maken.

Praktisch. Wat kopen we?

 • optie A; in de groep: 3 bijeenkomsten van 4 uur plus een relatiesessie van 1.5-2 uur
 • optie B; samen: 8 bijeenkomsten van 1.5 uur
 • 2 werkboekjes Houd me Vast (€25,-)

Zelf nog aan te schaffen:

 • het boek Houd me Vast van Sue Johnson. Ook verkrijgbaar als e-book of als luisterboek.
 • optioneel: 1x toegangscode voor de videoportal van EFT Nederland. (€ 35,-)

Welke onderwerpen zitten er in de 8 bijeenkomsten?

 • liefde, hechting, emoties en het belang hiervan in relaties
 • terugkerende patronen en de dynamiek tussen jullie
 • ruzies stoppen en voeren van verbindende gesprekken
 • vergeving van pijnplekken
 • liefde en seks
 • veiligheid in je relatie en onderling vertrouwen

 

De meest voorkomende dynamieken in relaties:

Ik kan het niet verdragen dat je wegloopt. Als ik je probeer te bereiken, dan ga jij ervandoor. Dat vind ik zo frustrerend dat ik nog meer mijn best ga doen om je te bereiken. Helaas ga je daardoor alleen maar verder weg.

Als je zo ontevreden met me bent, dan kan ik maar één ding. Weg bij je, fysiek ook. Ik merk pas weer dat ik contact met je wil als het bij mij van binnen rustiger is geworden. Maar soms denk ik dat het niet zo’n zin heeft je op te zoeken, want dan belanden we weer in hetzelfde gedoe. Dus dan blijf ik nog wat langer weg.

Een relatie waarin je de verbinding weer voelt,

de liefde weer stroomt

en een veilig fundament voor de toekomst gelegd is.

Effectiviteit van EFT relatietherapie
Dit programma is niet nieuw. Het wordt al jaren gegeven. Ook in Nederland. Vele duizenden stellen zijn jullie voorgegaan.

Uit onderzoeken is gebleken dat de tevredenheid over de relatie werkelijk groter is na afloop van de cursus.

Stellen ervaren een sterkere band met elkaar en hebben minder conflicten. De partners begrijpen zichzelf en de ander beter.

Hierdoor is het ook makkelijker om te herstellen mocht er een keertje onmin of miscommunicatie zijn. Zo zullen jullie meer harmonie in de relatie en afstemming op elkaar in de dagelijkse activiteiten ervaren.

 

Wat anderen over mij zeggen:

Niels is een heel fijn persoon om samen mee in gesprek te gaan. Hij heeft ons erg geholpen met ons meer te kunnen verplaatsen in de ander, elkaar daarin te respecteren en begrijpen, maar vooral elkaar te accepteren zoals we zijn. Waar wij in het begin van onze relatie veel strijd ervoeren om elkaar te veranderen of ons eigen gelijk te halen, proberen we nu te kijken naar wat de ander nodig heeft en accepteren we dat er geen winnaar hoeft te zijn in een discussie. We proberen onze gevoelens te delen in plaats van de ander iets te verwijten.

Niels kan erg goed gesprekken en/of verhalen analyseren. Hij gaat naar de kern om ons te laten zien wat er achter gedragingen en uitingen schuilt en heeft ons erg geholpen af te gaan op onderliggende emoties in plaats van wat er daadwerkelijk gezegd wordt.

Daarnaast was het voor ons ook belangrijk met iemand in gesprek te gaan die LGBTQ+ als normaal beschouwt. We hebben ons erg op ons gemak gevoeld bij Niels.

Kayleigh en Amber

Amsterdam

Relatieproblemen bekijken vanuit de bril van veiligheid en vertrouwen.

Bewezen effectief, kortdurend en zeer laag terugvalpercentage.

Ja, we willen de Houd me Vast cursus! Welke keuze hebben we?

Individuele Training

 • 8 x 1.5 uur (12 uur)
 • zelfde inhoud als de groepstraining
 • Alle tijd voor jullie
 • We plannen de bijeenkomsten gezamenlijk in
 • Alle aandacht voor jullie
 • Geen afleiding van andere stellen
 • € 1200,- incl. BTW
 • Iets duurder door exclusieve aandacht voor jullie, goedkoper dan 8 sessies;)
 • locatie: Amsterdam IJburg.

Groepstraining

 • 3 x 4,25 uur (13 uur)
 • 1 relatiesessie over het verbindende gesprek en terugkomen op pijnlijke gebeurtenissen.
 • Stiekem meekijken hoe andere stellen het doen
 • Goedkoper door het samen te doen
 • Anderen geven je een nieuw perspectief
 • Locatie (Haarlem) en data staan vast.
 • data en locatie 2e reeks 2024: Jansweg 40 in Haarlem; 19 oktober, 9 november, 30 november.
 • investering: reken op plusminus  € 900 per koppel, mogelijkheid om in delen te betalen

Ja, wij willen de relatie-APK!

Laat hier je gegevens achter. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om even kennis te maken (online of telefonisch).

 

9 + 3 =

Veelgestelde vragen

Wat zijn de data van de cursus?
Optie 1: In de groep in Haarlem;
Vier zaterdagochtenden van  9.30 uur tot 13.45 uur, 11 februari, 25 februari, 18 maart, 1 april.

Optie 2: training exclusief voor jullie;
We plannen de data gezamenlijk. Denk aan wekelijks, evt om de week.

Uit hoeveel bijeenkomsten bestaat de Houd me Vast cursus?
Optie 1; In de groep;  4 bijeenkomsten van 4 uur

Optie 2; Individueel; 8 bijeenkomsten van 1.5 uur

Wordt dit vergoed vanuit mijn zorgverzekering?
Helaas, dat antwoord is Nee. Beschouw het als een investering in jezelf, in je relatie, in je toekomstige relaties, voor je kinderen:)
Hoe lang duurt één bijeenkomst?
Optie 1: In de groep; een bijeenkomst duurt 4 uur.

Optie 2: Individueel; een bijeenkomst duurt 1.5 uur

Waar vinden de sessies plaats?
Optie 1: In de groep;  dan is de locatie de praktijk van Wilma in Haarlem.

Optie 2: Individueel; dan is de locatie mijn praktijk aan huis op IJburg, of mijn praktijkruimte in Landsmeer.

Krijgen we huiswerk?
Zeker! Het is zelfs een belangrijk deel van de cursus. Je koopt allebei een werkboekje en per bijeenkomst horen daar aansluitende oefeningen bij. Zo haal je het meest uit de cursus.