plaatje

Loop je vast en weet je even niet hoe nu verder?

Al een tijd aan het puzzelen? Al wat dingen geprobeerd, goede adviezen opgevolgd?

En toch niet de kern gevonden, niet gelukt om te veranderen?

Ik help je om alles op een rij te krijgen en (weer?) te vertrouwen op je gevoel en je intuïtie. 

Introductiesessie nu met 33% korting! (€88,76 ipv € 132,50)

N

Een nieuw perspectief

N

Vertrouwen op je gevoel.

N

Helderheid over de vervolgstappen.

Je wil graag dat het beter wordt, maar…

Als je dit leest, dan begrijp je misschien allang waardoor het niet lekker loopt. Verstandelijk weet je vast ook al wat je anders of beter zou moeten doen.

Misschien vind je wel dat je het makkelijk moet opnemen, niet zo moeilijk doen, dat je beter je best moet doen, dat je meer ontspannen moet zijn. Dat je je ex gewoon moet loslaten. Dat je gewoon de eerste stap moet zetten.Maar het werkt niet zo, dat zie je ook. En wellicht vind je daar ook weer wat van.

Het is alsof er een soort saboteur bezig is met afbreken terwijl jij probeert iets op te bouwen.

Hoe lang hou je dat nog vol?

Wil je er vanaf?

Dit is niet het leven dat je jezelf gunt.

Misschien zit je er al een tijd mee. Wellicht kun je terughalen wanneer het er kwam of wanneer het lastiger werd. De verandering waardoor je meer vastliep; relatieproblemen, de verhuizing, (v)echtscheiding, burn-out, of nog iets anders.

De boeken, tijdschriften, collega’s, en wellicht ook psycholoog hebben je verteld wat er aan de hand is en wat je moet doen. Je volgt keurig wat er staat. Het werkt alleen niet, of niet genoeg althans. Het wordt niet lichter, je wordt niet relaxed. Je blijft moe, je blijft in conflict (met jezelf en met anderen), je blijft twijfelen, en van dit alles wordt je ook behoorlijk pissig op jezelf. Wat weer niet helpt met relaxed voelen.

Je buien van goede moed en volhouden wissel je af met frustatie, je terugtrekken en het toch weer alleen gaan doen. Dat ken je alleen al zo goed…. Je wil echt wel geholpen worden en hebt behoefte aan steun, maar je weet niet goed hoe.

Wat is Niels een fijne coach! Dankzij zijn kalme uitstraling voelde ik mij direct op mijn gemak. Nog belangrijker, ik voelde me tijdens elk gesprek gezien en gehoord. Zonder oordeel luisterde Niels naar mijn (soms warrige) verhalen, stelde rake vragen, belichtte belangrijke aspecten en hielp zo orde te scheppen in de chaos. Na elk gesprek voelde ik mij rustiger, stond ik met beide voeten op de grond en kon ik met (meer) vertrouwen een stukje verder.

Ik kijk terug op een erg waardevol traject en ik gun iedereen deze fijne gesprekken met Niels.

Dewi

Recruiter

Niels is als coach open, invoelend en flexibel. Hij beschikt over een breed scala van technieken die hij spontaan inzet als het moment er om vraagt. Wat me met het lezen van zelfhulpboeken niet goed lukte, om uit het hoofd en bij het gevoel te komen, lukte door de oefeningen die ik bij Niels deed wél. De inzichten die ik daardoor kreeg hielpen me op weg om oude patronen die me in de weg zaten los te leren laten.
Harmen

beeldend kunstenaar, Arnhem

Niels is een zeer competente professional die uitblinkt in zijn vermogen om goed te luisteren en door te vragen. Zijn empathie en onbevooroordeelde houding creëren een sfeer van vertrouwen en veiligheid, waardoor ik me comfortabel voelde om mijn gedachten en gevoelens te delen. Niels gaf mij waardevolle inzichten en handige tips en oefeningen om mijn situatie om te gaan. Deze waren zeer nuttig en ik merkte snel vooruitgang in mijn mentale welzijn.

Ik ben zeer dankbaar voor de hulp die hij me heeft geboden en raad hem zonder enige twijfel aan, aan iedereen die op zoek is naar een professionele, begripvolle en effectieve coach.

Joline

Consultant HR

Niels kan heel goed luisteren en heeft een fijne manier van vragen stellen. Hij is scherp in het onderscheid tussen wat echte vragen zijn en wat de ruis is. Ik vind zijn onderzoekende benadering heel sterk.
Margreet

docent, Amsterdam

Niels is een geïnteresseerde en (zacht)aardige man waar ik direct een klik mee voelde. Ik ben hem er dankbaar voor dat hij een stukje met me heeft opgelopen en me bepaalde tools en inzichten heeft aangereikt waardoor ik weer stevig in mijn schoenen sta. Niels kan goed luisteren zonder te oordelen. Daardoor kon ik open en eerlijk zijn. Ook hing hij niet de alwetende therapeut uit, maar zochten we samen naar waar we qua thematiek die week/maand het accent op wilden leggen. 

Het traject heeft me geholpen om met bepaalde grote uitdagingen waar ik voor stond, om te gaan. Om weer het vertrouwen in mezelf te krijgen en om me realiseren dat ik wél in staat ben om een goede en fijne relatie te hebben.

 

Tamara

tekstschrijver

Wat je missschien wel merkt op dit moment:

Je beleeft een soort algehele ‘matheid’.

Je nieuwsgierigheid, speelsheid en interesse in de dingen wordt kleiner en kleiner.  Je sparkle is weg. Zelfs de leuke dingen zijn niet meer leuk, sterker nog: Leuke dingen voelen als een verplichting.

Je bent regelmatig moe en bent gewoon al blij als je even “niks” moet. Tegelijk voel je je ook weer een aansteller, zeg je toch maar weer ‘ja’ en ga je over je grens.

Je maakt je misschien wel zorgen over de somberheid die erin sluipt…

Je bent geen ‘beginner’, je hebt best wat uitgezocht.

Je bent nieuwsgierig, hebt boeken gelezen, misschien een psycholoog bezocht. Je hebt goede dialogen met jezelf en anderen gevoerd.

Je komt steeds een stapje dieper bij jezelf, maar nu ben je wel klaar voor een volgende stap.

 

Grenzen stellen is je thema.

Je bent gaan twijfelen aan je eigen oordeel. Je hebt steeds meer moeite met heldere keuzes maken, bijvoorbeeld in je relaties.

Je bent de helderheid over waar jouw grens is verloren en je maakt vaak keuzes die anderen gelukkig maken, maar waarbij je jezelf voorbijloopt.

Je bent je al heel bewust van wat er gebeurt, maar toch lukt het je niet om het te veranderen.

Er zit een soort onrust in je lijf dat maar niet kan ontspannen.

Je voelt je “leeg” en alles voelt vlak. Emoties zijn er niet echt meer, of juist soms heel extreem.

Tegelijkertijd voel je fysiek dat er iets heel intens aanwezig is. Het heeft deels met de situatie nu te maken, maar er lijkt wel meer aan de hand.. Misschien oud verdriet dat nog niet goed genoeg een plekje heeft gehad?

Je hebt niet echt energie om er echt naar te luisteren en negeert het dus maar.

N

Wil jij een leven waarin je helderheid hebt over jezelf?

N

Stapje voor stapje alle lagen afpellen?

N

Je weer liefdevol verbinden met jezelf? En van daaruit met een partner, je kinderen, je werk, de rest van de wereld?

Wie ben ik?

Op weg naar een leven leiden dat voor jezelf goed klopt, kom je nogal wat tegen.

Ik ben Niels, een man, een vader, een zoon, een co-ouder, een buitenmens. En ook ik heb mijn eigen levenspad moeten leren ontdekken.

Hardnekkige patronen zorgden ervoor dat ik mijn overlevingsmechanismes in stand hield. Dat mijn hoofd het vaak won van mijn gevoel. Het antwoord voor mij: het echt in contact komen met mijn lijf, mijn onbewuste en mijn gevoel. Telkens weer een  laag verder. Mijn eigen pijnstukken aankijken en hier verantwoordelijkheid voor nemen. Ik ben er inmiddels wel achter dat met mijn verstand begrijpen welke patronen en welke dynamiek er speelt slechts een deel van de oplossing is.

Ik weet dat jij al aan jezelf werkt, en dat je dus ook geen behoefte meer hebt aan oppervlakkige informatie en aan een quick fix.

Ik onderzoek graag hoe jij dichtbij jezelf kunt blijven, als de wereld om jou heen veel van je vraagt.

Hoe werkt coaching?

Vaak weet je al veel over jezelf, maar wat je nodig hebt is iemand om mee te sparren om ook daadwerkelijk de volgende stap verder te komen. Om de kern van waar je tegenaan loopt te onderzoeken. Dat is wat we doen in coaching. Het lastige is dat je ook met vrienden kunt sparren, maar niet altijd lost dat iets op. Waarom met mij wel?

Als coach heb ik een waslijst aan opleidingen gevolgd om te begrijpen wat de kern is van veel problemen waar je tegenaan kunt lopen. Daarnaast geven opleidingen en methodieken houvast, omdat elk persoon en elk thema weer zijn eigen aanpak vraagt.

En misschien het belangrijkste; Ik ben gefascineerd door persoonlijke groei, ben al jaren en jaren bezig met steeds beter voelen wat er speelt. Misschien ben ik wel het belangrijkste instrument en niet de methodiek die we op een bepaald moment gebruiken. Dat is ook wat ik terughoor. Niet de methodiek was zo fijn, maar hoe ik aanwezig ben bij de ander. 

Ik snap dat het soms lastig is om meteen een traject te boeken, daarom bied ik een kennismaking met 33% korting, waar in je wel meteen al aan de slag kunt met waar je tegenaan loopt.

Hoe het werkt?

Je meldt je aan, we spreken af bij mijn praktijkruimte in Amsterdam. We onderzoeken wat er zit ónder datgene waar jij tegenaan loopt. Ik help je uitzoeken wat je nog niet wist, wat de eerstvolgende stap is die nodig is. Als we een klik voelen, dan kan ik schetsen hoe een traject eruit ziet en plannen we verder. Zo niet, dan denk ik met je mee wie of wat wel een goed klik zou zijn. 

 

 

“Wil je bij jezelf kunnen blijven in je werk en je relatie?

Niet verdwalen in de ander en jezelf kwijtraken?”

Plan hieronder een kennismaking in. 

Vragen die je wellicht hebt:

Hoe weet ik nou of dit echt werkt?
Op deze vraag zijn twee antwoorden. Ten eerste maak ik gebruik van methodieken die uit onderzoek effectief gebleken zijn. Zoals bijvoorbeeld NLP, wat voortkwam uit verschillende onderzoeken naar succesvolle therapeuten. Of Focusing, wat voortkwam uit onderzoek naar cliënten die ‘succesvol’ therapie doorliepen. Ten tweede merk je de veranderingen vaak zelf direct tijdens een sessie, daarin leer ik je heel zuiver luisteren naar signalen van je lijf en in je denken. En in het traject merken cliënten meestal dat de beginvraag bijvoorbeeld verandert, een signaal dat het eigenlijk over iets anders moet gaan. Je bent dus je eigen ijkpunt hierin!
Wordt dit vergoed vanuit mijn zorgverzekering?
Mijn coaching wordt niet vergoed via je zorgverzekeraar.

Dat betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn om het traject vergoed te krijgen. Vaak is je werkgever bereid om de kosten van coaching (deels) te vergoeden. Het draagt immers bij aan jouw kwaliteit als medewerker, of het voorkomt dat jij (opnieuw) uitvalt wegens ziekte! Je werkgever heeft zelfs een plicht om voor zieke medewerkers te zorgen.

Ook met een uitkering via het UWV is het vaak mogelijk om coaching met een vastgesteld doel vergoed te krijgen. Doe hier dus vooral navraag naar.

Waar vinden de sessies plaats?

Daar zijn verschillende opties voor. Ik heb een locatie op Amsterdam IJburg, in Landsmeer en in Amsterdam Centrum.