plaatje

Focusing

Focusing is zo’n prachtige manier om de wijsheid van je lichaam te leren vertrouwen! Oorspronkelijk ontstaan toen Eugene Gendlin met zijn studenten ging onderzoeken waarom sommige cliënten van therapeuten wél positieve verandering merkten tijdens de therapie en anderen niet. Op een gegeven moment wisten ze binnen 10 minuten geluidsopname van een sessie of iemand zou herstellen of niet…..

Focusing en de wijsheid van je lichaam.

De sleutel bij therapie en coaching blijkt te gaan over het contact kunnen leggen tussen je gedachten en het gewaarzijn van met name je lichaam. Als je je gedachten kunt gebruiken om contact te maken met de sensaties in je lichaam en deze met compassie kunt onderzoeken, ontstaat er als vanzelf een helende beweging. Eugene Gendlin noemde deze de ‘living forward energy’.

Beter leren voelen en vertrouwen op je gevoel.

Focusing kan je dus leren om contact te maken met de informatie die via je lichaam beschikbaar is. Daardoor zul je in het algemeen beter leren voelen, minder twijfelen, makkelijker voelen wat voor jou klopt. Dat geeft je weer meer energie en zelfvertrouwen. En in het contact met een ander kun je dus steeds meer ‘open’ zijn, omdat je zo goed kunt voelen wat voor jou klopt.

ik ben gecertificeerd focusingbegeleider. Je vindt mijn folder van de Stichting Focusing hier.

Focusing geef ik sinds een aantal jaar ook online. Dat kan gewoon vanuit je eigen fijne vertrouwde omgeving. We maken een online verbinding via Zoom of Skype. 

  • stoppen met malen

  • einde aan twijfels

  • écht aanwezig zijn

  • voelen wat klopt

  • vertrouwen op je gevoel

  • zelfcompassie

  • contact met jezelf

  • open contact met anderen

  • rust en ontspanning

  • signalen van je lichaam herkennen

  “Met de begeleiding van Niels kon ik echt even thuiskomen in mijn lichaam en dat lekker in mijn eigen omgeving.”

  Susanne

  Omdat ik zelf zo enthousiast ben wil ik je graag voordelig laten kennismaken met Focusing!

  We kunnen onszelf zo vastzetten met onze gedachten. Hoe mooi is het als je daar niet verder over hoeft na te denken en je jezelf de aandacht gunt waarmee er als vanzelf ontspanning komt in waar je mee zit?

  Voor de eerste sessie krijg je 33% korting op de reguliere prijs van € 131,25!

  Leer luisteren naar je lijf!

  We zitten veel in ons hoofd. We overdenken alles, analyseren alles. Proberen al denkend besluiten te nemen die precies goed zijn. En toch gaat iemand over je grenzen. Ga je over je eigen grens. Blijf je twijfelen of blijf je gespannen. Herkenbaar? Ben je op zoek naar een manier die je meer en meer ontspanning en vertrouwen geeft en waarbij je niet hoeft te blijven denken en piekeren over iets?

  Dan is het tijd om je meer te verbinden met alle informatie die in je lijf en je onbewuste besloten ligt. Daar heb je nooit echt contact mee leren maken. Nooit op leren vertrouwen. Als je dat leert zul je veel dichter bij de kern in jezelf kunnen blijven. Als het ware zonder de censuur van je gedachten. Aanlokkelijk?

  Als er één methode is die je kan helpen weer toegang te krijgen tot deze wijsheid van je lijf en je onbewuste is het Focusing.

  Hierbij leer je om  stap voor stap contact te maken met wat onbewust bij je speelt.

  Door je op een bepaalde manier te leren verhouden tot wat er in je lijf gebeurt, zul je met meer ontspanning, zekerheid en vertrouwen leren leven.  

  Ik deed met Niels een Focusingsessie, omdat ik meer inzicht wilde krijgen in mijn emoties en de wijze waarop mijn lichaam daarop reageert. Na een intensieve week bleek ik tijdens een half uur durende sessie bij Niels thuis in staat om mijn emoties te doorvoelen en ontstond er bijna als vanzelf een opgeruimd gevoel.

  Tevens gaf de sessie mij de bevestiging dat de nieuw ingeslagen richting van mijn leven de juiste is. Dat gaf vertrouwen. Door aanwezig te zijn bij al mijn lichamelijke sensaties en hiermee in contact te blijven had ik het gevoel dat ik echt iets opruimde.

  Peter de Koning, Utrecht

  Voor de eerste sessie krijg je 33% korting op de normale prijs vanb € 131,25!

   

  We kunnen live afspreken maar hetzelfde resultaat is ook te bereiken via MS-Teams/Zoom. 

  Ja, ik wil graag graag een Focusing sessie boeken!

  14 + 10 =

  De bovenstaande gegevens gebruik ik om een afspraak met je te plannen en om contact met je op te nemen. Ik houd mij aan de privacyverklaring zoals je deze hier kunt vinden.