plaatje

Benieuwd hoe je kunt stoppen met jezelf aanpassen?

Hoe je meer bij jezelf kunt blijven in verbinding met de ander?

9

Nooit meer de hele tijd bezig met wat anderen denken?

9

Nooit meer je ongemerkt aanpassen aan wat (je denkt dat) van je verwacht wordt?

9

Nooit meer over je grenzen laten gaan en dit pas na afloop doorhebben?

9

Veel meer grip op hoe mensen reageren op jouw communicatie? 

Van uit-contact naar in-contact

Vaak zijn we zo bezig met de ander dat we uit contact zijn met onszelf. Dat zorgt voor verwarring: Wat vind ik nou eigenlijk? Wat voel ik nou eigenlijk? Waarom reageert de ander niet zoals ik bedoelde? 

Allemaal ontwikkelen we onze eigen strategieën om te dealen met de dingen in het leven. En hoe we het nu doen hebben we als heel jong geleerd. En er komt een moment dat je merkt dat wat je geleerd hebt niet meer werkt. Dan gaat je strategie ten koste van jezelf, of van de ander. Dus dan moet je nieuwe dingen leren. 

Iets nieuws leren gaat het makkelijkst in contact met iemand die zelf veel heeft ‘opgelost’. Dan pas kom jij bij oplossingen die goed bij jou passen en ga je je niet opnieuw aanpassen. 

Ik leer het je graag!

“Eerst contact met jezelf, dan met de ander.”

Pas als je goed contact hebt met jezelf kun je in de wereld staan zoals jij wil.

Ik kreeg als jong kind positieve aandacht als ik hulpvaardig was. Misschien deed jij dat ook, of kreeg jij juist complimenten als je zefstandig was. Zoiets ontwikkelt zich later tot een standaard patroon.

Zo’n patroon heeft een keerzijde: Je komt niet voor je eigen behoeften op, je stelt geen grenzen, je kunt de ander niet overtuigen, je belandt in relatieconflict.

Uiteindelijk kost blijven vastzitten in je patroon je altijd stress en energie. 

Gelukkig kun patronen aanpakken. Met coaching kun je leren hoe je op ieder moment dat doet wat klopt. Soms stel je een grens, soms ben je extra hulpvaardig. Maar altijd vanuit een innerlijk kompas.

Dat gun ik jou ook!

N

Leer snel door te ervaren

N

Vind balans tussen denken én voelen

N

Verbeter je relaties

Een leven met energie en vertrouwen in verbinding met jezelf en de ander!

N

Bewustzijn over jouw standaard patronen

Je kent je valkuilen en je kracht.  Je stapt niet meer in je valkuilen en maakt meer gebruik van kracht.

N

Keuzevrijheid ervaren

Je bent in staat om te doen wat voor jou klopt, je past je niet aan omdat dat je eerste reactie is.  Als je het wel doet dan heb je ervoor gekozen

N

Energie om voorwaarts te gaan in je leven

Je verliest geen energie meer aan je niet functionele eerste reactie. Deze energie heb je beschikbaar om echt je eigen leven te leiden!

Wat anderen over mij zeggen:

Niels is een hele fijne sparring partner. De vragen die hij stelt en zijn humor geven blijk van een doorleefd inzicht. Hij is in staat om op een niet-dwingende manier inzichtelijk kijken bij je af te dwingen. “Oh ja, dat doe ik altijd” en “Zo denk ik dus echt over mezelf en de situatie” zijn de kwartjes die dan vallen. Mij levert dat op dat ik mijn oude denkpatroon los kan laten en het anders kan gaan doen.

Wout van der Werf

trainer/ eigenaar Summerscape Events Haarlem, www.Summerscape.nl

Ik heb twee keer een sessie bij Niels gedaan waarbij hij hypnose inzette. Ik had op dat moment een wat turbulente tijd achter de rug, maar ik voelde me meteen op mijn gemak bij Niels. De spanning die ik had zakte hierdoor snel weg.

Na de sessies merkte ik dat ik me een stuk rustiger voelde. Ik vind Niels zeer bewaam in wat hij doet

Tanja Boorsma

Wil jij naar de kern in jezelf toe?

Bekijk dan nu welk traject het beste bij jou past!

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Als coach ga ik ervan uit dat je alle capaciteiten in je hebt om je eigen beste oplossing te genereren. Je kunt er alleen niet bij.  Dat is ook lastig in je eentje. Daarom is het zo effectief om met een goede coach te werken. Iemand die je helpt verbinding maken met jezelf en de oplossing die ergens diep van binnen verscholen zit.

Op welke manier kun je met me werken? 

Ik geef je 3 voorbeelden van hoe ik je kan helpen. 

Elk kwartaal heb ik een plek voor mensen met een smallere beurs. Ik vind dat coaching voor iedereen toegankelijk moet zijn. Heb je het idee dat jij dit kwartaal aanspraak zou kunnen maken op zo’n plek, laat dat dan even weten. Dan zoeken we een geschikte oplossing!

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik nou of dit echt werkt?
Op deze vraag zijn twee antwoorden. Ten eerste maak ik gebruik van methodieken die uit onderzoek effectief gebleken zijn. Zoals bijvoorbeeld NLP, wat voortkwam uit verschillende onderzoeken naar succesvolle therapeuten. Of Focusing, wat voortkwam uit onderzoek naar cliënten die ‘succesvol’ therapie doorliepen. Ten tweede merk je de veranderingen vaak zelf direct tijdens een sessie, daarin leer ik je heel zuiver luisteren naar signalen van je lijf en in je denken. En in het traject merken cliënten meestal dat de beginvraag bijvoorbeeld verandert, een signaal dat het eigenlijk over iets anders moet gaan. Je bent dus je eigen ijkpunt hierin!
Hoeveel sessies zijn er nodig?
Ook hier weer ben je er zelf bij. Meestal duurt een traject tussen de 5 en de 8 sessies. De basis is de coachvraag. Daarin zit een ontwikkelpunt. En het moment dat je merkt dat je zelfstandig verder kunt met het punt uit de coachvraag kunnen we het traject afronden.
Wordt dit vergoed vanuit mijn zorgverzekering?

Mijn coaching wordt niet vergoed via je zorgverzekeraar.

Dat betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn om het traject vergoed te krijgen. Vaak is je werkgever bereid om de kosten van coaching (deels) te vergoeden. Het draagt immers bij aan jouw kwaliteit als medewerker, of het voorkomt dat jij (opnieuw) uitvalt wegens ziekte! Je werkgever heeft zelfs een plicht om voor zieke medewerkers te zorgen.

Ook met een uitkering via het UWV is het vaak mogelijk om coaching met een vastgesteld doel vergoed te krijgen. Doe hier dus vooral navraag naar. 

Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt 75 minuten.
Waar vinden de sessies plaats?
Daar zijn verschillende opties voor. De eerste optie is bij mij in Amsterdam, in de schipperswoning van het schip waarop ik woon. Deze optie is niet handig als je fysieke beperkingen hebt, door hoogteverschillen ed. De tweede opties is gebruik maken van één van de vele coachhuislocaties. Mochten we buiten Amsterdam afspreken, dan overleggen we of er kosten voor reistijd ed bijkomen.
Krijg ik huiswerk?
Tsja, als we om de week afspreken, dan zijn dat 334,5 uur zonder coachsessie. Veranderen gebeurt echt effectiever als je er buiten de 75 minuten die wij elkaar zien ook mee bezig bent. Als huiswerk daarbij voor jou helpt, dan noemen we dat huiswerk.

Neem contact met mij op!

4 + 5 =

Praktijk informatie:

Maandag t/m vrijdag 9.00 t/m 17.00

s avonds op afspraak

06-16080517

Borneokade 88

1019 AW Amsterdam

NielsvanSanten

Praktijklokatie Timorplein 61

Annuleringsregeling:

Voor elke sessie reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 24 uur. Indien dit niet binnen 24 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wil jij leren hoe je kunt stoppen met jezelf aanpassen?