plaatje

Loop je vast en weet je even niet hoe nu verder?

Moe, gefrustreerd en ook emotioneel na een ingrijpende gebeurtenis?

Boek dan jouw introductiesessie.

Ik help je om alles op een rij te krijgen en te vertrouwen op je gevoel en je intuïtie. 

Introductiesessie | €75  

N

Je uitdagingen bekend.

N

Vertrouwen op je gevoel.

N

Helderheid over de vervolgstappen.

Staat je leven op zijn kop en kom je niet vooruit?

Het begon allemaal met die ingrijpende gebeurtenis waardoor je leven al een tijdje behoorlijk op zijn kop staat; Je relatieproblemen, de verhuizing, (v)echtscheiding, burn-out, of nog iets anders.

De boeken, tijdschriften, collega’s, en wellicht ook psycholoog hebben je verteld wat er aan de hand is en wat je moet doen. Je volgt keurig wat er staat. Het werkt alleen niet, of niet genoeg althans. Je blijft moe, je blijft in conflict (met jezelf en met anderen), je blijft twijfelen, bent nog steeds snel van slag. Kortom; je wordt niet minder gestressed, wat je ook probeert.

Goedbedoelde adviezen, oefeningetjes en eigen verhalen, die je tot nu toe kreeg, het helpt allemaal niet. Je bent nu verder van huis, je voelt je ook nog gefrustreerd, niet gesteund, opstandig en moedeloos.

Je buien van goede moed en volhouden wissel je af met frustatie, je terugtrekken en het toch weer alleen gaan doen. Dat ken je alleen al zo goed…. Je wil echt wel geholpen worden en hebt behoefte aan steun, maar je weet niet goed hoe.

Wat je op dit moment merkt:

Je beleeft een soort algehele ‘matheid’.

Je nieuwsgierigheid, speelsheid en interesse in de dingen wordt kleiner en kleiner.  Je sparkle is weg. Zelfs de leuke dingen zijn niet meer leuk, sterker nog: Leuke dingen voelen als een verplichting.

Je bent regelmatig moe en bent gewoon al blij als je even “niks” moet. Tegelijk voel je je ook weer een aansteller, zeg je toch maar weer ‘ja’ en ga je over je grens.

Je maakt je misschien wel zorgen over de somberheid die erin sluipt…

Je bent geen ‘beginner’, je hebt best wat uitgezocht.

Je bent nieuwsgierig, hebt boeken gelezen, misschien een psycholoog bezocht. Je hebt goede dialogen met jezelf en anderen gevoerd.

Je komt steeds een stapje dieper bij jezelf, maar nu ben je wel klaar voor een volgende stap. 

 

Grenzen stellen is je thema.

Je bent gaan twijfelen aan je eigen oordeel. Je hebt steeds meer moeite met heldere keuzes maken, bijvoorbeeld in je relaties.

Je bent de helderheid over waar jouw grens is verloren en je maakt vaak keuzes die anderen gelukkig maken, maar waarbij je jezelf voorbijloopt.

Je bent je al heel bewust van wat er gebeurt, maar toch lukt het je niet om het te veranderen. 

Er zit een soort onrust in je lijf dat maar niet kan ontspannen.

Je voelt je “leeg” en alles voelt vlak. Emoties zijn er niet echt meer, of juist soms heel extreem.

Tegelijkertijd voel je fysiek dat er iets heel intens aanwezig is. Het heeft deels met de situatie nu te maken, maar er lijkt wel meer aan de hand.. Misschien oud verdriet dat nog niet goed genoeg een plekje heeft gehad?

Je hebt niet echt energie om er echt naar te luisteren en negeert het dus maar.

N

Wil jij een leven waarin je helderheid hebt over jezelf?

N

Stapje voor stapje alle lagen afpellen?

N

Je weer liefdevol verbinden met jezelf? En van daaruit met je partner, je kinderen, je werk, de rest van de wereld?

Wie ben ik?

Op weg naar een leven leiden dat voor jezelf goed klopt, kom je nogal wat tegen.

Ik ben Niels, een man, een vader, een zoon, een co-ouder, een buitenmens. En ook ik heb mijn eigen levenspad moeten leren ontdekken.

Hardnekkige patronen zorgden ervoor dat ik mijn overlevingsmechanismes in stand hield. Dat mijn hoofd het vaak won van mijn gevoel. Het antwoord voor mij: het echt in contact komen met mijn lijf, mijn onbewuste en mijn gevoel. Telkens weer een  laag verder. Mijn eigen pijnstukken aankijken en hier verantwoordelijkheid voor nemen. Ik ben er inmiddels wel achter dat met mijn verstand begrijpen welke patronen en welke dynamiek er speelt slechts een deel van de oplossing is.

Ik weet dat jij al aan jezelf werkt, en dat je dus ook geen behoefte meer hebt aan oppervlakkige informatie en aan een quick fix. 

Ik onderzoek graag hoe jij dichtbij jezelf kunt blijven, als de wereld om jou heen veel van je vraagt.

Introductiesessie: in één keer naar de kern!

Je weet al veel over jezelf, maar wat je nodig hebt is iemand om mee te sparren om ook daadwerkelijk de volgende stap verder te komen. Om de kern van waar je tegenaan loopt te onderzoeken. Dat is wat we doen in een introductiesessie.

Ik snap dat het soms lastig is om meteen een traject te boeken, daarom bied ik deze laagdrempelige kennismaking, waar in je wel meteen al aan de slag kunt met waar je tegenaan loopt.

Deze sessie draait helemaal om JOU!

Hoe het werkt?

Je meldt je aan, we spreken af bij mijn praktijkruimte in Amsterdam. We onderzoeken wat er zit ónder datgene waar jij tegenaan loopt. Ik help je uitzoeken wat je nog niet wist, wat de eerstvolgende stap is die nodig is.

We doen dit door te praten, maar ook door allerlei oefeningen. Ik werk met wetenschappelijk bewezen technieken, maar werk daarnaast ook intuïtief en geloof dat er precies naar boven komt wat er nodig is.

 

Niels is als coach open, invoelend en flexibel. Hij beschikt over een breed scala van technieken die hij spontaan inzet als het moment er om vraagt. Wat me met het lezen van zelfhulpboeken niet goed lukte, om uit het hoofd en bij het gevoel te komen, lukte door de oefeningen die ik bij Niels deed wél. De inzichten die ik daardoor kreeg hielpen me op weg om oude patronen die me in de weg zaten los te leren laten.

Harmen

beeldend kunstenaar, Arnhem

Niels kan heel goed luisteren en heeft een fijne manier van vragen stellen. Hij is scherp in het onderscheid tussen wat echte vragen zijn en wat de ruis is. Ik vind zijn onderzoekende benadering heel sterk.

Margreet

docent, Amsterdam

“Wil je bij jezelf kunnen blijven in je werk en je relatie?

Niet verdwalen in de ander en jezelf kwijtraken?”

Boek dan hieronder je introductiesessie en laat je gegevens achter! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een eerste sessie te plannen.

Vragen die je wellicht hebt over deze introductiesessie:

Hoe weet ik nou of dit echt werkt?
Op deze vraag zijn twee antwoorden. Ten eerste maak ik gebruik van methodieken die uit onderzoek effectief gebleken zijn. Zoals bijvoorbeeld NLP, wat voortkwam uit verschillende onderzoeken naar succesvolle therapeuten. Of Focusing, wat voortkwam uit onderzoek naar cliënten die ‘succesvol’ therapie doorliepen. Ten tweede merk je de veranderingen vaak zelf direct tijdens een sessie, daarin leer ik je heel zuiver luisteren naar signalen van je lijf en in je denken. En in het traject merken cliënten meestal dat de beginvraag bijvoorbeeld verandert, een signaal dat het eigenlijk over iets anders moet gaan. Je bent dus je eigen ijkpunt hierin!
Wordt dit vergoed vanuit mijn zorgverzekering?

Mijn coaching wordt niet vergoed via je zorgverzekeraar.

Dat betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn om het traject vergoed te krijgen. Vaak is je werkgever bereid om de kosten van coaching (deels) te vergoeden. Het draagt immers bij aan jouw kwaliteit als medewerker, of het voorkomt dat jij (opnieuw) uitvalt wegens ziekte! Je werkgever heeft zelfs een plicht om voor zieke medewerkers te zorgen.

Ook met een uitkering via het UWV is het vaak mogelijk om coaching met een vastgesteld doel vergoed te krijgen. Doe hier dus vooral navraag naar. 

Hoe lang duurt de introductiesessie?
Een sessie duurt 75 minuten.
Wat als ik na deze introductiesessie graag een traject wil boeken?

Dat kan natuurlijk! We bepalen dan samen wat je graag wil en de lengte van het traject. Meestal duurt een traject tussen de 5 en de 8 sessies. De basis is de coachvraag. Daarin zit een ontwikkelpunt. En het moment dat je merkt dat je zelfstandig verder kunt met het punt uit de coachvraag kunnen we het traject afronden.

Waar vinden de sessies plaats?

Daar zijn verschillende opties voor. Ik gebruik een praktijkruimte in Amsterdam aan het Timorplein. Mocht dat niet uitkomen, dan zoeken we een andere plek, bijvoorbeeld één van de locaties van ‘Het Coachhuis’. Mochten we buiten Amsterdam afspreken, dan overleggen we of er kosten voor reistijd ed bijkomen.