plaatje

Wil je bij jezelf kunnen blijven in je relaties?

Niet verdwalen in de ander en jezelf kwijtraken?

Einde aan  je stress, 

Veel meer meer verbonden met jezelf

Wil je een laag dieper, een stap verder?

Je nog meer verbinden met de kern in jezelf?

Met je verstand heb je het allemaal op een rijtje.

Je begrijpt waardoor je in de knoop zit. Je verstand weet ook allang wat de oplossing is;  Minder stressen over kleine dingen, meer ontspannen, niet zo heftig reageren soms. Wat aardiger doen tegen jezelf ook misschien.

Je lijf en je hele systeem doen alleen niet zo goed mee. Je blijft moe, je blijft in conflict (met jezelf en met anderen), je blijft twijfelen, bent nog steeds snel van slag. Kortom; je wordt niet minder gestressed, wat je ook probeert.

Het is alsof er een soort saboteur bezig is met afbreken terwijl jij probeert iets op te bouwen. 

 

De aanleiding weet je wel, maar nu?

Het begon allemaal met die ingrijpende gebeurtenis waardoor je leven al een tijdje behoorlijk op zijn kop staat; Je relatieproblemen, de verhuizing, (v)echtscheiding, burn-out, of nog iets anders. De boeken, tijdschriften, collega’s, en wellicht ook psycholoog hebben je verteld wat er aan de hand is en wat je moet doen. Het werkt alleen niet, of niet genoeg althans.

Goedbedoelde adviezen, oefeningetjes en eigen verhalen, die je tot nu toe kreeg, steunen je niet in jouw eigen ervaring. Je bent nu verder van huis, je voelt je ook nog gefrustreerd, niet gesteund, opstandig en moedeloos.

Dat maakt dat je buien van je frustatie uiten afwisselt met je terugtrekken en het toch weer alleen gaan doen. Dat ken je alleen al zo goed….Je wil diep in jezelf echt wel geholpen worden en hebt behoefte aan steun, maar je weet niet goed hoe.

Wat je op dit moment merkt:

Je beleeft een soort algehele ‘matheid’.

Je nieuwsgierigheid, speelsheid en interesse in de dingen wordt kleiner en kleiner.  Je sparkle is weg. Zelfs de leuke dingen zijn niet meer leuk, sterker nog: Leuke dingen voelen als een verplichting.

Je bent regelmatig moe en bent gewoon al blij als je even “niks” moet. Tegelijk voel je je ook weer een aansteller, zeg je toch maar weer ‘ja’ en ga je over je grens.

Je maakt je misschien wel zorgen over de somberheid die erin sluipt…

Je bent geen ‘beginner’, je hebt best wat uitgezocht.

Je bent nieuwsgierig, hebt boeken gelezen, misschien een psycholoog bezocht. Je hebt goede dialogen met jezelf en anderen gevoerd.

Je komt steeds een stapje dieper bij jezelf, maar nu ben je wel klaar voor een volgende stap. 

 

Grenzen stellen is je thema.

Je bent gaan twijfelen aan je eigen oordeel. Je hebt steeds meer moeite met heldere keuzes maken, bijvoorbeeld in je relaties.

Je bent de helderheid over waar jouw grens is verloren en je maakt vaak keuzes die anderen gelukkig maken, maar waarbij je jezelf voorbijloopt.

Je bent je al heel bewust van wat er gebeurt, maar toch lukt het je niet om het te veranderen. 

Er zit een soort onrust in je lijf dat maar niet kan ontspannen.

Je voelt je “leeg” en alles voelt vlak. Emoties zijn er niet echt meer, of juist soms heel extreem.

Tegelijkertijd voel je fysiek dat er iets heel intens aanwezig is. Het heeft deels met de situatie nu te maken, maar er lijkt wel meer aan de hand.. Misschien oud verdriet dat nog niet goed genoeg een plekje heeft gehad?

Je hebt niet echt energie om er echt naar te luisteren en negeert het dus maar.

Wil jij een leven waarin je helderheid hebt over jezelf?

Stapje voor stapje alle lagen afpellen?

Je weer liefdevol verbinden met jezelf,

je partner, je kinderen, je werk, de rest van de wereld?

Wat heb jij nodig om ‘thuis’ te komen in een wereld waar er aan je getrokken wordt?

Stukken die ik schrijf om je te leren weer in verbinding te komen met je gevoel:
Inspirerend, met diepgang en gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat anderen over mij zeggen:

Niels kan heel goed luisteren en heeft een fijne manier van vragen stellen. Hij is scherp in het onderscheid tussen wat echte vragen zijn en wat de ruis is.

Door twee heel verschillende sessies ben ik in een fijner contact met mijn zoon gekomen. Dat is voor mij heel waardevol omdat dat mij ook meer zekerheid geeft op mijn werk waar ik ook met kinderen werk. Ik vind zijn onderzoekende benadering heel sterk.

Margreet

docent, Amsterdam

De kracht van het traject voor mij zat in het ervaren, niet alleen erover praten. Door het te ervaren is een deel van mijn bewustzijn aangesproken dat nu al anders functioneert dan vóór het traject.
Hester

adviseur en projectleider, Gemeente Amsterdam

Wie ben ik?

Op weg naar een leven leiden dat voor jezelf goed klopt, kom je nogal wat tegen.

Ik ben Niels, een man, een vader, een zoon, een co-ouder, een buitenmens. En ook ik heb mijn eigen levenspad moeten leren ontdekken.

Hardnekkige patronen zorgden ervoor dat ik mijn overlevingsmechanismes in stand hield. Dat mijn hoofd het vaak won van mijn gevoel. Het antwoord voor mij: het echt in contact komen met mijn lijf, mijn onbewuste en mijn gevoel. Telkens weer een  laag verder. Mijn eigen pijnstukken aankijken en hier verantwoordelijkheid voor nemen. Ik ben er inmiddels wel achter dat met mijn verstand begrijpen welke patronen en welke dynamiek er speelt slechts een deel van de oplossing is.

Ik weet dat jij al aan jezelf werkt, en dat je dus ook geen behoefte meer hebt aan oppervlakkige informatie en aan een quick fix.

Ik onderzoek graag met je hoe jij dichtbij jezelf kunt blijven, als de wereld om jou heen veel van je vraagt.

Wil je bij jezelf kunnen blijven in je werk en je relatie?

Niet verdwalen in de ander en jezelf kwijtraken?

Kwaliteit om op te vertrouwen:

Ik ben aangesloten bij de NOBCO.

Mijn praktijk is geaccrediteerd bij de EMCC.

Ik hanteer de ethische code van de beroepsvereniging.

Zelfstandig, maar niet alleen.

Ik werk samen met verschillende organisaties en samenwerkingsverbanden.

In de bloei van mijn professionele carrière, na een tweejarig traineeship afgerond te hebben, begon ik bij Niels aan een coachingstraject van zo’n 6 gesprekken. Patronen in mijn gedrag (karaktertrekken) die me dwars zaten en mij het gevoel gaven mijn zakelijke groei te remmen heb ik, gekatalyseerd door de gesprekken met Niels, geleidelijk maar snel weten te overwinnen. Niels stelt open vragen en weet vervolgens uit hele verhalen precies die dingen te filteren waar het gesprek over moet gaan. Daarbij maakt hij gebruik van oefeningen en methodieken en voelt hij heel goed aan wat voor jou wel en niet werkt. Een coachingstraject bij Niels maakt je bewust van patronen in je gedrag en helpt je die in je voordeel aan te wenden of juist te overwinnen. Ik zou het dan ook iedereen aanraden!

Marek Kruszel

projectleider, Utrecht

Volg mij op Social Media

Wil je niets missen van alles wat ik deel, like dan mijn Facebook pagina!