plaatje
Home » Blog » Terugkerend naar gevoel?

Terugkerend naar gevoel?

8 april 2018

Terugkerend naar gevoel?

Soms kun je een terugkerend naar gevoel hebben. Of sombere herhalende gedachten. Dan kan daar ook het moment komen dat je er wat hulp bij zoekt. Je deelt je verhaal, het lucht op, je snapt misschien zelfs wat beter wat er aan de hand is, waarom het bijvoorbeeld zo somber is. En vervolgens komen dezelfde gedachten en gevoelens weer terug…

Wat helpt je wel?

Ik geloof ook niet meer dat praten en begrijpen het belangrijkste is als je iets wilt aanpakken. Maar wat helpt dan wel? Focusing kan een mooie tool zijn hiervoor. Vandaar het plaatje met de quote van Eugene Gendlin, de man die Focusing ontwikkeld heeft, na zijn onderzoek naar waarom sommige mensen wel succesvol uit therapie komen en anderen niet. Wat deden zij dan anders??

En Focusing gaat dus juist niet over heel gericht denken en aandachtig analyseren, het gaat juist over ruimte maken voor je lichamelijke en andere sensaties die op een bepaalde manier iets te maken hebben met het gevoel dat je hebt. En van daaruit weer levensenergie los laten komen.

Ann Weiser Cornell, Focusingtrainer en auteur beschrijft het mooi en treffend: “Focusing is the process of listening to your body in a gentle, accepting way and hearing the messages your inner self is sending you. This process honors the wisdom and subtle level of knowing that speaks to you through your body.”

Keertje proberen?

Keertje proberen? Dat kan! Ik ben gecertificeerd focusbegeleider, en omdat de zon nu echt weer warmte schijnt in de roef van mijn schip hierbij een aanbieding:

De rest van april 2018 Focusingsessies voor 25 euro. (45 minuten, via Zoom, Skype of Facetime). Bel (06-16080517), mail of stuur een berichtje.

 

 

 

Niels van Santen

Gerelateerde artikelen

Adembenemend!

Adembenemend!

Als je de adem benomen wordt... Afgelopen week ging ik 's ochtends vroeg naar de kapper. Ik had mijn zoontje weggebracht naar school, fietste door...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

e-book cover

5 tools om te groeien naar gezonde autonomie!

 

Ik geef je vijf zeer effectieve tools in mijn gratis e-book.

Meer zelfvertrouwen, 

Grotere eigenwaarde,

Meer plezier,

Beter contact!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin